Medlemskväll med växtbyte

Onsdag den 28 aug 2024  kl 18:00 
Linnea koloniträdgårdsförenings lokal, Kortenslund, Spångavägen 84

Dags att dela perenner, ta sidolökar och sidoknölar – och att dela med dig av det som du själv har för mycket av. Har du inga egna växter att byta med, så går det bra att köpa för 10 kr/st efter 4 bytesrundor. Tipsa vid anmälan vilka växter som du helst vill ha så upprättar vi en lista. Då vet alla vad som är mest populärt att ta med till plantbytarkvällen.

(FORTSÄTT LÄSA ARTIKELN —>)

Temavisning av fruktträdgården på Rosendal och äpplets betydelse för människan.

Tordag den 22 aug 2024  kl 18:00 
Rosendals Trädgårdar, Rosendalsvägen 38, Djurgården

Vi blev 25 medlemmar som samlades runt fikabordet i Rosendals äppelträdgård inför visningen. Maria i styrelsen hade bakat äppelmuffins och äppelsockerkaka. Vår guide, trädgårdsmästare Anne Bergsten Lindqvist, började berätta att Rosendal hade legat i träda rätt länge när Stiftelsen Rosendals Trädgård bildades. Trädgårdsmästaren Lasse Krantz var en av initiativtagarna till att väcka nytt liv i trädgården. Trädgården drivs idag biodynamiskt och utan vinstintressen. All avkastning går tillbaka till verksamheten.

(FORTSÄTT LÄSA ARTIKELN —>)

Medlemsutflykt till Skillebyholm i Järna.

Lördag den 10 aug 2024  kl 11:00

Vi var ett gäng på fjorton förväntansfulla medlemar och någon gäst som kom för att se resultatet av Hanna Saugbjergs blomstervävar som hon hade berättat om på sitt föredrag i våras. Ingen blev besviken! Det var åtta olika rabatter kombinerade enligt idén att väva olika blommor som man väver trasmattor. Alla rabatter med olika motto och färgtoner och med passande namn som Indian Summer och Prairie Sun.
(FORTSÄTT LÄSA ARTIKELN —>)