Berättelsen om bin

Tisdag den 8 okt 2024  kl 18:00 
Kyrkosalen i Bromma Folkhögskola, Åkeshovsvägen 29

Stefan Svensson – erfaren biodlare- bjöd på ett intressant föredrag om bin. Han berättade ingående om biets liv och nyslungad honung från Ekerö fanns till försäljning. Vi fick bl a förmånen att lyssna på något unikt – ljudet drottningen gör när hon ska komma ut ur puppan.

(FORTSÄTT LÄSA ARTIKELN —>)

Åkeshovs slott 1 september

Bromma hembygdsförening fyller 100 år i år och firade det på Åkeshovs slott, söndagen den 1 september. Det var folkdans, musik, filmvisning, vandring i slottsparken och mycket annat. Västerorts Trädgårdssällskap var inbjuden för att visa upp sin verksamhet, tillsammans med andra utställare och försäljare. Det var en blandad kompott av författare, krukmakare, smycketillverkare, korgflätning och konstnärer med målningar och fotografier, alla från Bromma.

Vi lockade med ett bord fyllt av plantor, blomsterbuketter, frukt och grönsaker. Många kom och tittade på färgprakten och handlade. Annika Bergenheim, tidigare styrelseledamot i VTS,  kom med en hel låda vackra pelargonier. De hann knappt upp på bordet innan de var sålda. Alla plantor och frukter var skänkta av styrelsen och behållningen gick till sällskapet. Intresset för att bli medlem i föreningen var också stort. Våra programblad tog nästan slut och en person tecknade sig direkt. En av besökarna, Maria, storhandlade till sin balkong.

  • Jag var till Blomsterlandet för att köpa pelargonier med det fanns inga snygga, så jag blev jätteglad när jag hittade flera vackra hos er, säger hon.